heyecan konusu

Şu heyecan konusunda sizin biraz bilgiye ihtiyacınız olduğunu gördüm. Heyecan önemli bir duygudur. Bu bir gerçek. Fakat “heyecanlı olmak” ile “heyecanı korumak” arasında bir fark var. Doğrusu ben heyecanını korumanı istiyorum senden. Asla heyecanlı olmanı istemiyorum.

Heyecan ani ve karmaşık bir duygudur. Fevri hareketlere sebep olabilir. Bizim harekatımız ise “soğukkanlı”dır. İnce elenip sık dokunmuştur. Bu yüzden heyecanını koruyacaksın ama heyecanlı davranmayacaksın.

Sana heyecanlanma demiyorum. Heyecanlı davranma diyorum. Bu nutuk atan adamı dikkatle dinlemeyi gerektirir. Oysa sen sadece vurgularını takip ediyorsun ve heyecanlanıp kendinden geçiyorsun. Bu yanlış. Sana dinle ve anlamaya çalış diyorum. Galeyana gelme.

Bak sonra pişman olacağın işler yapıyorsun. Buna ne gerek var. Hem kendini üzüyorsun hem de başkalarını rahatsız ediyorsun. Oysa şu dünyada kimseyi rahatsız etmeye hakkın yok. Beni de rahatsız etme.

Eğer sen beni rahatsız edersen bu seni rahatsız etmeyeceğim anlamına gelmesin sakın. Bunu soğukkanlılıkla ve tereddütsüz yapacağımdan emin olabilirsin.

Harekat’ta fevri davranışlara pirim verilmez. Harekat sakin ve derinden ve daima heyecanın koruyan ve tavizsiz bir ekoldür.

Şimdi sana diyorum ki heyecanını artır ve biriktir. Uzun yolumuzda seni ayakta tutan bu heyecanın olacaktır. Ve her zaman heyecanını koru. Heyecanın kaçmasın.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.